Twee medewerkers kijkend naar laptopschermen

Werken in de IT bij de gemeente Groningen betekent werken vóór mensen en met mensen.

Hier zijn we trots op

Grote-zaal-met-Bloei-Digitaal-omslag-UITGELICHT-1

Duurzaam Digitaal Groningen

Digitalisering bij de overheid slimmer en menselijker maken. Dat is het doel van Duurzaam Digitaal Groningen, een initiatief van de gemeente Groningen voor iedereen die werkt aan digitalisering in de (semi) publieke sector. We inspireren elkaar met evenementen en bouwen samen aan een duurzame digitale toekomst. Een mooi voorbeeld is Bloei Digitaal, het evenement waarbij 800 bezoekers aan de slag gingen met zaken als privacy, security, informatiebeheer, data en dienstverlening.

Fotovermelding_-gemeente-Groningen-–-Henk-Tammens-1024x682

3D Digital Twin

Eerst kijken, voelen en ervaren en dan pas bouwen. Tegenwoordig kan het met behulp van een 3D-tweelingbroer van de gemeente Groningen. De hele openbare ruimte van de gemeente is driedimensionaal in kaart gebracht. Zodat we bouwplannen niet alleen op papier kunnen zien, maar ook net als ‘in het echt’. Zo kun je veel beter je plannen aanpassen, nog voordat de schop in de grond gaat.

luchtfoto-groninger-forum-26-2-2019_1

Datawarehouse

Ons datawarehouse bevat data uit meer dan 30 bronapplicaties. En daar zijn we best trots op! Deze data worden gebruikt voor stuur- beleidsrapportages binnen het sociaal domein, het ruimtelijk domein en onze bedrijfsvoering. De kracht van het datawarehouse zit ook in het kunnen combineren van (historische) data uit meerdere bronnen in integrale rapportages. Hierbij helpen we om de dienstverlening te verbeteren of maatschappelijke vraagstukken in kaart te brengen. 

Werken in IT & Data

Ben jij benieuwd hoe het is om voor de gemeente Groningen in de IT & Data te werken? Lees dan snel onderstaande verhalen

Alle verhalen
vacature-alert